Intitulat Megapack, sistemul poate stoca până la 3 megawaţi (MW) pe oră de energie şi să convertească până la 1,5 MW de energie, dintr-un curent continuu (DC) într-un curent alternativ (AC), care poate fi folosită pentru locuinţe.
Anterior, Tesla a folosit bateriile sale Powerpack, de mărime îndustrială, pentru proiecte la scară largă, dar oficialii companiei au anunţat că Megapack are o densitate energetică cu 60% mai mare.
Un sistem de Megapack-uri este mult mai rentabil şi poate fi instalat mult mai rapid decât centralele cu combustibili fosili şi poate stoca energie generată de către turbinele eoliene sau de către panourile solare, afirmă oficialii Tesla, citaţi de Science Alert.
Compania de maşini electrice şi sisteme de energie va folosi noile baterii într-o instalaţie din California operată de către un furnizor care le va utiliza când cererea de energie de la reţelele locale este mult mai mare decât poate el asigura.
În noiembrie 2017, Tesla a instalat Powerpack, cel mai mare sistem de baterii litiu-ion reîncărcabile din lume, pentru a susţine reţelele locale de energie din Australia de Sud. Acest proiect a însemnat o reducere a costurilor cu circa 40 de milioane de dolari americani în primul an, potrivit Tesla. Pentru că miliardarul Elon Musk, patronul Tesla, a reuşit să implementeze sistemul cu 100 de zile mai devreme a câştigat şi un pariu de 50 de milioane de dolari.
Compania lui Musk a acordat o atenţie din ce în ce mai mare în ultimii ani depozitării energiei regenerabile. În timp ce proporţia instalaţiilor solare create de Tesla a scăzut în ultimii ani, produsele de stocare a energiei au înregistrat o creştere.
Vă recomandăm să citiţi şi: