O echipă de cercetători de la Institutul Tehnologic din Tokyo, Japonia, a propus o teorie controversată în ceea ce priveşte formarea şi evoluţia obiectelor din sistemul nostru solar, notează Futurism.
Cercetătorii japonezi şi-au concentrat eforturile pe înţelegerea modului de formare a obiectelor transneptuniene. Aceste obiecte sunt definite de către astronomi ca fiind acele corpuri spaţiale care orbitează Soarele nostru la o distanţă mai mare sau egală cu distanţa dintre Neptun şi Soare.
În studiul lor publicat recent în jurnalul Nature Astronomy, aceşti cercetători pun la îndoială practicile larg răspândite din comunitatea ştiinţifică care se concentrează pe studierea cometelor atunci când se încearcă descoperirea unor noi informaţii despre modul în care sistemul nostru solar a luat naştere. Folosind un model computerizat, oamenii de ştiinţă de la Institutul Tehnologic din Tokyo au ajuns la concluzia că studierea cometelor reprezintă o „fundătură” în studierea originilor sistemului solar deoarece acestea s-au născut mult după planetele şi obiectele transneptuniene.
Acelaşi model elaborat de către omenii de ştiinţă a condus şi spre concluzia că obiectele transneptuniene s-au format înaintea planetelor, în primele 700 de milioane de ani ale existenţei sistemului nostru solar.
Citeşte şi:
Astronomii au descoperit un sistem planetar dezolant. Acesta va fi şi viitorul Sistemului Solar
Astronomii au descoperit un sistem solar identic cu al nostru
A fost detectat cel mai îndepărtat obiect din Sistemul Solar