Termenul de OZN este acronimul pentru „obiecte zburătoare neidentificate” şi nu trebuie ascociat direct cu formele de viaţă extraterestră, aşa cum argumentează un articol semnat de Alexander Wendt şi Raymond Duvall, citat de către Science Alert.
În articolul citat, cei doi argumentează că OZN-urile reprezintă o ameniţare pentru o viziune a statelor care se bazează pe premisa că oamenii sunt cea mai avansată specie.
Această viziune antropocentrică asupra statelor, care asumă superioritatea tehnologică a omenilor este motivul pentru care diferitele apariţii de obiecte zburătoare neidentifcate sunt clasate şi prezentate ca fiind de obiectul absurdului, deci nedemne de a fi investigate de autorităţi.
Această afirmaţie tinde să fie contrazisă într-o oarecare măsură de realitate. Astfel, obiectele zburătoare se bucucră de o oarecare atenţie din partea mediei şi chiar a autorităţilor. Astfel, de exemplu, apariţia asteroidului Oumuamua a ridicat suspiciunile unei părţi a comunităţii ştiinţifice care a sugerat că acesta ar putea fi de origine extraterestră, cu precizarea că, de asemenea, aceste poziţii au fost clasificate ca fiind nefondate.
Chiar şi autorităţile, cele care conform premiselor celor doi nu ar trebui să acorde atenţie fenomenului, au început să cerceteze speţa. De exemplu, Marina Statelor Unite ale Americii a dat publicităţii faptul că lucrează la un set de proceduri legate de interacţiunea şi cercetarea fenomenelor OZN.
Momentan, aceste evoluţii deşi slăbesc teza celor doi, încă nu au desfiinţat-o. Trebuie să înţelegem faptul că procesul prin care fenomenenle OZN sunt scoase cu timpul de sub eticheta absurdului şi tratate în mod sistematic şi coerent de către autorităţi reprezintă primul pas înspre recunoaşterea posibilităţii că OZN-urile pot fi crelate cu extratereştrii.
Citeşte şi:
5 caracteristici ale OZN-urilor, identificate de un fost investigator al Pentagonului
Marina Statelor Unite stabileşte un ghid pentru raportarea potenţialelor întâlniri cu OZN-uri