Home » Știință » Cum poate ajuta atmosfera solară la producerea de energie prin fuziune nucleară

Cum poate ajuta atmosfera solară la producerea de energie prin fuziune nucleară

Cum poate ajuta atmosfera solară la producerea de energie prin fuziune nucleară
Publicat: 01.06.2019
Cercetătorii sunt de părere că prin studierea atmosferei solare, putem dezvolta o tehnologie de producerea a energiei prin cu ajutorul fuziunii nucleare.

Cercetători din Irlanda şi Franţa au reuşit în premieră să observe, cu ajutorul unui telescop cu unde ultraviolete  din Franţa, modul în care plasma care formează atmosfere solară devine instabilă, notează Futurism.

Plasma reprezintă o stare a materiei în care un gaz este supus unor temperaturi şi presiuni extreme, iar din această cauză se dovedeşte a fi extrem de greu de studiat. Totuşi, cercetătorii sunt de părere că prin studierea atmosferei solare, compusă din plasmă, ar putea deschide calea către o serie de descoperiri care ar putea transforma energia obţinută din fuziunea nucleară din proiect în realitate.

Pentru a obţine energie din acest tip de reacţie, plasma trebuie să fie plasată în containere, la o temperatură şi presiune ridicată în interiorul unui reactor.

„Problema plasmei este că aceasta este foarte instabilă”, explică Peter Gallagher, profesor al Institutului de Studii Avansate din Dublin. „Din momentul în care plasma începe să genereze energie, unele fenomene care apar în mod natural opresc continuitatea reacţiei”, adaugă acesta.

Chiar dacă pe Pământ cercetătorii încă nu au reuşit să controleze plasama pentru a reuşi să o studieze în mod coresounzător, Soarele se dovedeşte a fi cea mai la îndemână sursă de plasmă, unde aceasta poate fi studiată pentru a-i desluşi secretele.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase