O companie de armament vrea să adapteze tehnologia laser pentru interceptarea proiectilelor nucleare
This browser does not support the video element.
De-a lungul istoriei, toate avansurile tehnologice fie au pornit din domeniul militar, fie a fost identificată o modalitate prin care să fie folosită în această zonă. În aceeaşi situaţie se află şi tehnologia laser, care, conform unui anunţ făcut de curând de către Raytheon, ar putea fi adaptată pentru a fi folosită în cadrul sistemelor de apărare anti-nucleare, notează Futurism.
Într-un anunţ postat pe o reţea de socializare, Reytheon, o companie americană din domeniul producerii şi dezvoltării de armament, şi-a prezentat planurile de a dezvolta un laser de mare putere care să fie folosit pentru a doborî proiectilele nucleare supersonice.
În prezent, niciun stat nu posedă tehnologia necesară pentru a produce focoase nucleare care să depăşească viteza sunetului şi, de asemenea, niciun stat sau companie privată nu a dezvoltat tehnologia laser de care acest proiect are nevoie. Deşi, în prezent, nici rachetele supersonice, nici laserele foarte puternice nu există, rapoartele militare indică faptul că mai multe state, printre care şi Statele Unite, îşi orientează eforturile pentru dezvoltarea armamentului supersonic.
În aceste condiţii, în care există o competiţie acerbă în dezvoltarea şi construirea unui arsenal supersonic, experţii sunt de părere că un proiect ca cel la care lucrează Reytheon ar putea să reprezinte o metodă de descurajare pentru dezvoltarea unor noi generaţii de arme nucleare. Şi, astfel, să reducă riscul de a ajunge la un conflict care să se poarte cu arme nucleare la nivel mondial.
Citeşte şi: