Oamenii de ştiinţă sunt de părere că bebeluşii se vor putea dezvolta în laboratoare

26 05. 2019, 00:05

O echipă de medici de la Spitalul Pediatric din Philadelphia, Statele Unite ale Americii, au început procedura prin care vor să solicite aprobarea agenţiei americane care se ocupă de siguranţa medicamentelor şi a alimentelor (FDA) de a demara cercetarile asupra creşterii embrionilor umani în medii artificiale, conform Futurism.

Cercetătorii din Philadelphia sunt de părere că creşterea embrionilor umani în utere artificiale poate modifica fundamental modul în care înţelegem sarcinile, naşterea copiilor sau chiar întreaga evoluţie umană.

„Dacă creşterea embrionilor se va face în medii artificiale, atunci ar fi posibil să se acţioneze asupra acestora fără a restrânge autonomia femeilor”, explică Anna Smajdor, conferenţiar universitar al catedrei de Filozofie a Universităţii din Oslo. De asemenea, ea mai adaugă că introducerea unei astfel de proceduri poate prezenta beneficii şi pentru fetuşi.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că, în 10 ani, creşterea embrionilor în medii artificiale va deveni realitate. De asemenea, ei subliniază că o astfel de metodă prezintă o multitudine de avantaje, acestea incluzând prevenirea şi tratarea complicaţiilor care apar în timpul sarcinii, fără a compromite legătura care se formează între mamă şi copil.

Citeşte şi:

Naştere naturală versus cezariană. Medic: ”Niciuna dintre cele două variante nu este perfectă. În obstetrică, nu există riscuri zero”

Modul în care ai apărut pe lume poate determina dezvoltarea creierului. Ce nu am ştiut până acum despre naştere?

De ce îşi lasă suedezii bebeluşii să doarmă afară, la temperaturi de -15 grade Celsius?

Trebuie liniştiţi bebeluşii care plâng noaptea sau este mai bine să fie lăsaţi în pace? Cercetătorii au răspunsul