Home » Știință » Alimente care luptă împotriva infecţiei cu stafilococ auriu

Alimente care luptă împotriva infecţiei cu stafilococ auriu

Alimente care luptă împotriva infecţiei cu stafilococ auriu
Publicat: 12.05.2019
Infecţia cu stafilococ, cauzată debacteria Staphylococcus aureus, cunoscută şi ca stafilococ auriu, poate fi extrem de periculoasă.

Această bacterie este prezentă în corpul oricăruia dintre noi, dar nu toţi dezvoltăm o infecţie în organism. O alimentaţie sănătoasă ne poate ajuta să luptăm împotriva infecţiilor cu stafilococ, dar şi să ne întărească imunitatea. În plus, pielea este cea mai importantă barieră de apărare împotriva acestei bacterii, iar o piele sănătoasă poate preveni şi ţine la distanţă bacteria pentru a nu ajunge în sânge.

Consumul de alimente bogate în Vitamina A ajută la menţinerea sănătăţii pielii

Din familia vitaminei A fac parte carotenoidele, precum beta-caroten, licopen şi luteină. Aceşti trei nutrienţi sunt cunoscuţi pentru menţinerea sănătăţii pielii, alături de alte beneficii precum lupta împotriva radicalilor liberi şi susţinerea imnunităţii.

Alimente care conţin Vitamina A

Morcovul. Dintr-o dietă obişnuită nu trebuie să lipsească morcovii. De exemplu, 300 de grame de morcovi oferă 184% din necesarul zilnic recomandat de Vitamina A. Proaspăt, sucul de morcovi oferă 451% din necesarul zilnic. Şi, din moment ce este un aliment cu un gust neutru, poate fi consumat cu uşurinţă în salate, supe sau asezonat altor preparate.

Cartoful dulce. Cartofii dulci sunt surse ideale de carotenoide. Un cartof dulce de dimensiune medie conţine 400% din necesarul zilnic recomandat de Vitamina A. De asemenea, aceştia conţin fitonutrienţi care ajută la îmbunătăţirea coagulării sângelui, o componentă importantă pentru regenerarea pielii şi împiedicarea bacteriilor de a pătrunde în sânge în urma unei răni sau tăieturi. Cartofii dulci conţin şi multe zaharuri aşa că trebuie să-i consumăm cu moderaţie. Dacă suferi de diabet sau alte probleme de rezistenţă la insulină, înainte de a consuma acest aliment este indicat să consulţi un medic.

Continuarea în CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase