Studiul publicat în Lancet Public Health prezintă analiza datelor din ultimii 20 de ani ale adulţilor diagnosticaţi cu cancer, toţi având vârste cuprinse între 25 şi 84 de ani. Surprinzător, creşterea riscului de cancer a fost întâlnită în rândul persoanelor de 25-49 de ani, de cele mai multe ori în strânsă legătură cu obezitatea.
Din 12 tipuri de cancere studiate, care ar putea apărea şi din cauza obezităţii, şase dintre ele erau reîntâlnite în cazul tinerilor americani. Aceste tipuri de cancer erau colorectal, endometrial, de rinichi, pancreatic, mielom multiplu şi de vezică biliară.
În cazul americanilor cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani s-a estimat o creştere a cancerului de rinichi, media anuală fiind de 6,23% şi de mielom multiplu, întâlnit în rândul persoanelor de 30-34 de ani, în medie de 2,21%. Studiul mai arată că în rândul adulţilor au fost depistate două tipuri de cancere care se aflau în strânsă legătură cu obezitatea: gastrointestinal şi leucemia.
Studiul nu s-a concentrat asupra cauzelor care duc la această creştere de cancer, s-a născut o ipoteză care sugerează că această ”tendinţă” poate fi influenţată de creşterea kilogramelor în plus şi obezitatea.
În perioada 1999-2016, obezitatea era predominantă în Statele Unite, crescând de la 13,9% la 18,5% în rândul copiilor şi adolescenţilor şi de la 30,5% la 39,6% în rândul adulţilor. Acest aspect este foarte important, deoarece cercetările au arătat că obezitatea sau greutatea în plus poate creşte riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer.
Continuarea pe CSID.