Declaraţii uimitoare ale unui fizician de la Harvard: călătoria prin găurile de vierme este posibilă, dar vine cu un neajuns
This browser does not support the video element.
Totuşi, conform autorului studiului, Daniel Jafferis de la Universitatea Harvard, nu este o metodă utilă pentru om. „Ia mai mult să treci prin aceste găuri de vierme decât să mergi direct, astfel că nu sunt foarte folositoare pentru călătoria spaţială”, a precizat Jafferis. Acesta îşi va prezenta descoperirile la American Physical Society April Meeting din Denver.
În ciuda pesimismului său, a spus că descoperirea unui mod de construire a găurilor de vierme prin care lumina ar putea să circule este relevantă în elaborarea unei teorii a gravitaţiei cuantice, scrie Phys.
„Adevărata relevanţă a acestei lucrări constă în relaţia sa cu problema informaţiei găurii negre şi conexiunile dintre gravitaţie şi mecanica cuantică”, a adăugat cercerătorul. „Călătoria printr-o gaură de vierme este echivalentă cu teleportarea cuantică folosind găurile negre”, a mai spus Jafferis.
Cercetătorul şi-a bazat teoria pe o ipoteză elaborată de Einstein şi Rosen în 1935, care includea o conexiune între două găuri negre (termenul de gaură de vierme a apărut în 1957). Întrucât se poate trece prin gaura de vierme, acesta era un caz special în care informaţia ar putea fi extrasă dintr-o gaură neagră.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Ce sunt găurile de vierme? – VIDEO
Călătoriile în timp ar putea fi posibile în curând. Soluţia găsită de fizicienii chinezi
Există o „gaură de vierme” în centrul galaxiei noastre? Argumentele acestei teorii controversate