Un vizitator interstelar precum asteroidul Oumuamua ar fi putut forma nucleul Terrei
„Nu este un proces foarte eficiente, dar începi cu atât de multe obiecte interstelare, încât se ajunge să fie destule”, a precizat Susanne Pfalzner de la Jülich Supercomputing Center din Germania.
Până acum, savanţii au detectat un singur astfel de vizitator interstelar, o cometă pe care astronomii au numit-o Oumuamua. Dar cercetătorii britanici şi germani care au realizat noua lucrare susţin că sunt multe obiecte similare care trec prin Sistemul Solar, fiind ori prea mici sau prea întunecate pentru a fi observate fără o doză considerabilă de noroc, scrie Futurism.
Dacă vor cădea într-o orbită a unui disc protoplanetar, unde materia înconjoară o stea tânără, unul dintre aceşti călători pot fi o bază pentru formarea mult mai rapidă a unei noi planete decât atunci când încep de la zero. „Dacă discurile creatoare de planete ar fi însămânţate cu corpuri mari în acest mod, atunci ar accelera semnificativ procesul de formare al planetelor”, a precizat Richard Alexander, astrofizician la University of Leicester, care nu a participat la acest lucru.
Astfel, este posibil ca şi Terra să se fi putut forma în acest mod. „Unele planete pot avea un Oumuamua în miezul lor”, a precizat Michele Bannister, astrofizician la Queens University din Belfast şi membru ale echipei de cercetare. „Nu vei mai avea urme ale acestuia, dar este o idee minunată”, a adăugat cercetătorul.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
”Oumuamua”, asteroidul hoinar şi unic din Sistemul Solar a cărui formă i-a surprins pe astronomi