„O aplicaţie este de a crea muşchi scheletic pentru consumul alimentar folosind celule de la specia de găină Gallus gallus; alta este de a crea ţesut de la specia de vită Bos taurus”, scrie într-un brevet al Memphis Meats.
Un purtător de cuvânt a fost concis cu cei de la Business Insider, spunând doar că „explorăm un număr de tehnici inovative care ne vor permite să facem produsele noastre mai bune pentru mediu şi pentru sănătatea publică, dar să fie şi mai ieftine”.
Perspectiva cărnii create în laborator este enormă, eliminând / reducând nevoia de creştere a animalelor în ferme, scrie Futurism.
Un fondator al rivalei Memphis Meats, New Age Meats, şi-a prezentat proiectul cu CRISPR. „Tehnologiile precum CRISPR ne permit să creştem calitatea creşterii celulelor, ceea ce înseamnă că vom face carnea mai gustoasă, mai sănătoasă şi mai sustenabilă decât carnea animalelor de fermă”, a precizat Brian Spears, cofondatorul şi CEO-ul acestei companii.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
”Carnea” crescută în laborator, mult mai ieftină decât cea naturală, va deveni în curând o realitate
SUA deschide drumul către producerea în masă a ”cărnii de laborator”
Carnea crescută în laborator, o soluţie pentru încălzirea globală?