„Este posibil ca ovulul mamei să fi fost fecundat simultan de doi spermatozoizi ai tatălui înainte să înceapă diviziunea”, a precizat Fisk, care a condus echipa de medici care a avut grijă de mamă şi de gemeni când se afla la Royal Brisbane and Women’s Hospital în 2014. „La şase săpămâni, analizele cu ultrasunete au arătat o singură placentă şi poziţionarea sacilor amniotici, indicând că aştepta gemeni identici. Totuşi, o analiză la 14 săptămâni a arătat că gemenii erau fată şi băiat, ceea ce nu era posibil pentru gemeni identici”, a adăugat acesta.
Gemenii identici apar atunci când celulele unui singur ovul fecundat de un singur spermatozoid se divizează în două părţi, astfel că gemenii sunt de acelaşi gen şi au acelaşi ADN. Gemenii fraternali apar atunci când fiecare geamăn se dezvoltă dintr-un ovul, iar acesta este fecundat de câte un spermatozoid, scrie Science Daily.
Dacă un ovul este fecundat de doi spermatozoizi, rezultă trei seturi de cromozomi, unul de la mamă şi doi de la tată. „Trei seturi de cromozomi sunt de obicei incompatibile cu viaţa, iar embrionii nu supravieţuiesc”, a precizat Michael Gabbett, autorul principal al acestui studiu.
În urma căutărilor, cercetătorii nu au găsit niciun alt caz de acest fel înregistrat.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Medicina evolutivă şi secretele sănătăţii umane
Testele genetice pe embrioni: cum se fac şi cui sunt recomandate
Un embrion jumătate om, jumătate găină a fost creat în laborator. ”Este un experiment bolnav!”
În premieră, embrionul uman a fost editat pentru explorarea funcţiilor genetice