Vestea vine la câteva săptămâni după ce compania Relativity Space a semnat un contract cu U.S. Air Force pentru a lansa racheta lor printată 3D din Cape Canaveral din Florida, scrie Futurism.
Orbex a lucrat cu veterani în inginerie aerospaţială pentru organizaţii inclusiv NASA şi ESA pentru a construi o rachetă de etapa 2, care face parte dintr-o rachetă cu mai multe etape care trimite o navă spaţială pe orbită după lansarea de pe Pământ.
Firma susţine că este pentru prima dată când un motor de rachetă fabricat cu o imprimantă 3D a „fost realizat dintr-o singură piesă, fără garnituri”, au precizat oficialii companiei. Acest lucru înseamnă că racheta este cu 30% mai uşoară şi cu 20% mai eficientă decât alte lansatoare mici. Fără astfel de articulaţii înseamnă şi că racheta poate rezista mai bine la temperaturi şi presiuni extreme.
De asemenea, racheta este proiectată pentru utilizarea biopropanului, „o sursă regenerabilă şi curată de combustibil care reduce emisiile de carbon cu 90%”, au adăugat cei de la Orbex.
Mai mult, firma britanică va construi un port spaţial în Sutherland, Scoţia, unde vor începe lansările în 2021. Orbex a intrat în parteneriat cu firma elveţiană Astrocast pentru a lansa 64 de nanosateliţi care vor crea reţeaua globală Internet of Things (Internetul Lucrurilor).
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Moment istoric! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a fost lansată cu succes
Un nou tip de propulsor de rachetă poate revoluţiona industria spaţială
O rachetă din benzile desenate cu Tin Tin ar putea duce omenirea pe Marte