Compania ce a inventat acest concept, Astro Live Experiences (ALE), şi-a trimis primul prototip în spaţiu la bordul unei rachete Epsilon. Aici specialiştii vor începe să testeze dispozitivul. Conform Science Alert, din orbita joasă a Pământului, satelitul de 65 de kilograme va trimite mici peleţi, cu un diametru de 1 centimetru, către Pământ.
Compoziaţia exactă din care sunt făcuţi peleţii nu este cunoscută, dar au fost proiectaţi pentru a arde la intrarea în atmosferă precum meteorii sau stelele căzătoare, după cum sunt cunoscute popular. Fiecare satelit va conţine suficienţi peleţi pentru generarea multiplelor „ploi de stele”.
Proiectul a fost denumit Sky Canvas. „Faţă de unul natural, curenţii noştri de meteori sunt mai masivi, dar călătoresc mai lent în atmosferă, fapt ce permite spectatorului să observe fenomenul pentru o perioadă mult mai lungă” a declarat Hiroki Kajihara din cadrul ALE.
Pentru a arde, este necesară o velocitate suficient de mare, aşadar trebuie eliberate din satelit. De asemenea, mecanismul de eliberare trebuie să aibă un recul minim pentru evitarea modificării poziţiei satelitului. Astfel, specialiştii au realizat un rezervor cu presiune ce aruncă peleţii cu 8 kilometri pe secundă.
Compania speră ca satelitul să fie operaţional până în 2020, când ar putea avea loc şi primul curent de meteori artificial, deasupra oraşului Hiroshima, la 75 de ani după ce americanii au aruncat două bombe atomice ce au devastat oraşul.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Descoperire neaşteptată: galaxia noastră e plină de ”unsoare” toxică
Cercetatorii vor crea o stea pe Pamant. Va costa 2,6 miliarde euro
Prima ploaie de meteoriţi artificială va fi realizată în Japonia