„Sperăm ca ultima misiune spaţială planificată, Chang’e-8, să ne ajute la testarea unor tehnologii şi să putem face explorarea pentru construirea unei baze lunare cu colaborarea mai multor ţări”, a precizat Wu Yanhua, şeful adjunct al programului spaţial chinez, în timpul unei conferinţe de presă.
Anunţul nu este o surpriză pentru experţi. Namrata Goswami a declarat luna trecută că ultimul lander al Chinei face parte dintr-un context al creării unei baze de cercetare pe Lună, scrie Futurism.
„Ambiţiile Chinei pentru Lună şi spaţiu au crescut pentru a include şi ambiţiile unei staţii de cercetare pe satelitul natural, dar şi pentru a include dezvoltarea sistemelor bioregenerative pentru a asigura supravieţuirea şi sănătatea oamenilor în condiţiile de mediu ale Lunii”, a afirmat Goswami.
Succesul recent al chinezilor include misiunea Chang’e–4, unde au aselenizat un lander şi un rover care explorează suprafaţa Lunii.
Nu se ştie când o astfel de bază va fi gata, nici măcar când (dacă) va începe construcţia. Înainte de acest demers, China are în plan anul acesta trimiterea unui lander pe Lună în cadrul misiunii Chang’e–5, care va colecta mostre pe care le va trimite pe Pământ. Rezultatele acestei misiuni şi ale altor 3 vor întări planurile pentru o bază de cercetare. De asemenea, Wu a subliniat că ar putea fi posibilă utilizarea solului lunar pentru a printa 3D structuri în care oamenii pot locui.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Misiunea spaţială chineză a reuşit primul experiment biologic pe Lună
China lansează o sondă către o zonă neexplorată a Lunii