Savantul UCF Phil Metzger a lucrat cu Honeybee Robotics, care a creat prototipul spaţial World Is Not Enough (WINE) care extrage apă din asteroizi sau din alte corpuri cosmice pentru a genera aburi pentru propulsia către următorul loc de minerit, scrie Phys.
UCF a oferit materialul simulat al asteroidului şi Metzger a realizat modelarea computerizată şi simulările necesare înainte ca Honeybee să creeze prototipul. Echipa a colaborat şi cu Embry-Riddle Aeronautical University din Daytona Beach, Florida, pentru a dezvolta prototipurile iniţiale ale propulsoarelor de rachetă cu abur.
„Este uimitor. WINE a reuşit să mineze solul, să creeze combustibil şi să se lanseze cu ajutorul jetului cu abur extras din simulant. Putem folosi această tehnologie pentru a ne deplasa pe Lună, Ceres, Europa, Titan, Pluto, polii lui Mercur, asteroizi şi pe orice corp cu apă şi cu gravitaţie suficient de redusă”, a precizat Metzger.
Credit: University of Central Florida
WINE, care este de dimensiunea unui cuptor cu microunde, extrage apa de la suprafaţă, apoi o transformă în abur pentru a zbura la o nouă locaţie unde poate repeta procesul. Astfel, este o rachetă care nu rămâne fără combustibil şi care poate explora, cel puţin teoretic, pentru totdeauna suprafaţa unui corp.
Vehiculul dispune şi de panouri solare pentru a obţine suficientă energie pentru extragerea apei şi crearea aburului sau poate folosi energie nucleară dacă se află pe corpuri îndepărtate de Soare, precum Pluto.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: