Noii părinţi se aşteaptă ca bebeluşul lor să doarmă începând cu luna a şasea de viaţă. Conform Futurity, autorii noului studiu au descoperit că un procent major al bebeluşilor sănătoşi ajung să doarmă întreaga noapte abia după a şasea lună sau chiar după primul an de viaţă.
Specialiştii au analizat dacă bebeluşii ce nu dorm timp de şase sau opt ore consecutive pot avea probleme psihomotorii sau de dezvoltare mintală. Aceştia nu au descoperit nicio corelaţie între nou-născuţii ce se trezesc noaptea şi starea emoţională, postnatală a mamelor.
Cercetătorii au analizat informaţii din cadrul unui studiu anterior în care participanţii au fost recrutaţi din cadrul unei clinici de obstretică din Montreal, Quebec, Hamilton şi Ontario.
Somnul în timpul nopţii este definit ca şase sau opt ore de odihnă neîntreruptă. Conform declaraţiilor mamelor la vârsta de şase luni, 38% dintre bebeluşi nu şi-au dezvoltat un somn continuu de şase ore. Mai mult de jumătate nu dormeau opt ore consecutive. În cazul copiilor de un an, 28% dintre aceştia nu dormeau încă timp de şase ore consecutive, iar peste 43% nu dormeau opt ore consecutive.
În cadrul studiului au fost analizaţi 388 de copii până în şase luni şi 369 de copii de un an.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Trebuie lăsaţi copiii să plângă? Concluzia neaşteptată a experţilor – FOTO+VIDEO
Cum să calmezi un bebeluş care plânge? Specialiştii recomandă o metodă testată ştiinţific
Cum ne manipulează bebeluşii: copiii foarte mici pot plânge „prefăcut”, afirmă un specialist