În cadrul studiului, fizicianul Andrey Varlamov (Institutul de Superconductori, Oxizi şi alte Materiale şi Dispozitive Inovative din Roma) şi antropologul în alimentaţie Sergio Grasso au analizat pizza Margherita ce este pregătită, de obicei, în Italia, într-un cuptor pe o piatră încinsă.
Conform Live Science, specialiştii au observat cum, în aproximativ două minute, pizza lor a fost gata. Conform bucătarului ce le-a pregătit pizza, secretul este cuptorul din cărămidă. În timp ce focul din lemn arde într-un colţ al cuptorului, căldura radiază uniform pe pereţii curbaţi şi pe baza din piatră a acestuia. În condiţii ideale, notează autorii, pizza Margherita este gătită perfect în două minute, într-un cuptor din piatră încins la 330 de grade Celsius.
Conform specialiştilor, atunci când sunt adăugate şi alte ingrediente ar putea fi necesare alte 30 de secunde.
Dacă nu deţii un cuptor din cărămidă, specialiştii sugerează că pizza ar trebui gătită de la 230 de grade Celsius timp de 170 de secunde.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Există reguli stricte de a prepara ”singura pizza adevărată”, anume pizza napoletana
REŢETA celei mai sănătoase pizza din lume
A fost inventat vibratorul ce comandă pizza după ce este folosit
Culmea răbdării, testată de un australian care a aşteptat o pizza timp de … 18 luni