Cercetătorii au confirmat existenţa unei ”Luni” din praf ce orbitează în jurul Pământului

05 11. 2018, 08:32

În studiu, astronomii din Ungaria au dovedit existenţa norilor, scrie Tech Times. Punctele Lagrange, numite după astronomul şi matematicianul Joseph-Louis Lagrange, reprezintă două puncte gravitaţionale aflate între două obiecte spaţiale. 

Între Pământ şi Lună se află cinci puncte Lagrange, inclusiv L4 şi L5 ce au fost prezise chiar de astronom în 1722. Aceste puncte gravitaţionale formează un triunghi între Pământ şi Lună şi se mişcă în jurul planetei într-o orbită asemănătoare cu cea a Lunii. 

Norul de praf despre care Kazimierz Kordylewski  vorbea în raportul din 1961 este localizat în L5. În cadrul lucrării publicate la începutul lui 2018, Gabor Horvath din cadrul Univeristăţii Eotvos Lorand a creat o simulare computerizată pentru a observa cum se formează norii de praf şi cum pot fi detectaţi de pe Pământ. Ei au descoperit că un nor de praf, chiar şi unul temporar se găseşte în punctul L5. 

Sursa-Royal Astronomical Society 

Următorul scop al astronomilor a fost descoperirea norului de praf din L5. Echipa a utilizat un observator privat din Ungaria şi un sistem de filtrare polarizat ataşat unei camere. După luni de căutări, echipa a obţinut în cele din urmă imagini cu lumina polarizată a norilor. Măsurătorile se alătură celor dintr-un studiu separat realizat de o echipă de cercetători ruşi. „Norii Kordylewski sunt două dintre obiectele cel mai greu de observat, chiar dacă se află între Lună şi Pământ”, a declarat Judit Sliz-Balogh, unul dintre autorii lucrării. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

O gaură neagră sau două? Norii de praf pot explica trăsături intrigante ale nucleelor galactice active
 
La bază, toţi oamenii ar putea fi extratereştri. Praful spaţial ar fi fost cel care a dus la apariţia vieţii de pe Terra
 
Misterul ascuns până acum de Lună. Ce reprezenta „strălucirea de la orizont” observată de astronauţii de pe Apollo 15 şi 17
 
”Ochiul” celest ce priveşte către Pământ a fost surprins de telescopul spaţial Hubble