Creierul fiecărei persoane diagnosticate cu schizofrenie este diferit

14 10. 2018, 09:06

În cadrul studiului, specialiştii au comparat tomografiile a 250 de indivizi sănătoşi cu cele a 218 persoane diagnosticate cu schizofrenie. Conform Science Daily, persoanele cu schizofrenie prezintă diferenţe în zona frontală a creierului, cerebelului şi cortexului temporal. 

Conform rezultatelor studiului, diferenţele dintre indivizi nu pot fi comparabile cu cele ale persoanelor sănătoase. Studiul arată că aproape toţi pacienţii cu această afecţiune au un profil bilogic unic. Aceasta fiind principala problemă în cadrul diagnosticării afecţiunilor psihiatrice. „Putem observa variaţii substanţiale la nivelului creierului persoanelor cu schizofrenie, însă în ciuda variaţiilor, toate persoanele primesc acelaşi diagnostic. Aşadar, considerăm că este dificil să înţelegem din punct de vedere biologic schizofrenia doar prin studierea pacienţilor. Trebuie să descoperim > cerebrală a afecţiunii pentru fiecare pacient. În viitor acest lucru poate ajuta psihiatrii să administreze cel mai bun tratament pentru pacienţi”, a declarat Maquand.

Cercetătorii doresc să creeze o amprentă pentru creierul fiecărui pacient, prin documentarea diferenţelor în relaţie cu grupul de control. „În practică, psihiatrii şi psihologii ştiu că fiecare pacient este unic, însă utilizează tipare de diagnosticare ce ignoră aceste diferenţe. Alături de colegii noştri din Europa încercăm să aducem în discuţie această problemă”, a adăugat Maquand. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperire extraordinară în psihiatrie: schizofrenia nu e o singură boală, ci reprezintă opt boli diferite
 
Un nou studiu a arătat că schizofrenia afectează şi corpul, nu numai creierul
 
Schizofrenia, boala care afectează 1% din populaţie. Care sunt simptomele şi ce se poate face
 
Boala cu mii de feţe. Poate apărea şi înainte de 40 de ani