FOTO. Primele imagini cu Ultima Thule, cea mai îndepărtată lume care va fi studiată îndeaproape de sonda spaţială New Horizons

31 08. 2018, 10:00

Cu circa 160 de milioane de kilometri de străbătut – aproximativ distanţa de la Pământ la Soare – mica lume apare, momentan, în camera navei spaţiale, doar un mic punct luminos, scrie Science News.

De asemenea, imaginile stabilesc un nou record. La aproximativ 6 miliarde de kilometri de Terra, sunt cele mai îndepărtate fotografiii realizate până acum. Timp de decenii, recordul a fost al navei Voyager 1, care în 1990 realiza imagini cu Terra şi cu alte planete învecinate la aproape aceeaşi distanţă.

Credit: NASA, JHUAPL, SwRI

Numită oficial 2014 MU69, Ultima Thule face parte din Centura Kuiper, un loc cu material îngheţat lăsat în urmă de formarea planetelor, acum 4,6 miliarde de ani. Cu ajutorul sondei New Horizons care va realiza imagini şi va stabili compoziţia chimică de pe suprafaţa obiectului, cercetătorii speră să afle indicii cu privire la originea Sistemului Solar.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sonda New Horizons ”s-a trezit” după şase luni de hibernare şi se îndreaptă către o nouă destinaţie

Sonda Spaţială New Horizons va rezolva un mister de la marginea sistemului nostru solar. ”Poate însemna o descoperire în premieră”

FOTO. Misiunea New Horizons a NASA poate împuşca doi iepuri dintr-o lovitură, aducând indicii esenţiale cu privire la modul în care s-a format Sistemul Solar

FOTO Momentul istoric înregistrat de sonda New Horizons