Home » Știință » ”Gravitaţia negativă” ar putea exista în jurul nostru. Specialiştii susţin că au descoperit sursa

”Gravitaţia negativă” ar putea exista în jurul nostru. Specialiştii susţin că au descoperit sursa

”Gravitaţia negativă” ar putea exista în jurul nostru. Specialiştii susţin că au descoperit sursa
Publicat: 18.08.2018
Lumea la nivel macro este guvernată de legile lui Newton, ale mişcării şi gravitaţiei. Însă o echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Columbia au prezentat o lucrare teoretică care contrazice această teorie.

Specialiştii susţin în cadrul lucrării că ar putea exista particule cu masă negativă care sub forţa gravitaţiei se mişcă în sus în loc să se propage în jos. Conform Science Alert, se pare că acestea ar putea fi în jurul nostru. 

În cadrul studiului, specialiştii au descris aceste particule ca fiind cele ale sunetului sau fononi pe care îi producem zilnic. Deşi sunetul nu este obiect se pare că gravitaţia are un efect asupra lui. Paradoxul se află în centrul acestei noi ipoteze. Cercetătorii susţin că sunetul ar putea avea propria masă, una negativă. Astfel masa sa gravitaţioală duce la producerea unui câmp gravitaţional propriu ce le inversează direcţia. 

Lucrarea de faţă este pur teoretică, iar cercetătorii au încercat în cadrul ei să testeze ipoteza prin intermediul unor calcule matematice. Însă ideea de la baza studiului nu este nouă. Particulele cu masă negativă există, acestea se mişcă contra unei forţe într-o direcţie opusă. 

În urmă cu un an, cercetătorii au creat pentru prima oară, în laborator, fluid cu masă negativă, ce avea acelaşi comportament contrar legilor lui Newton. Deşi undele sonore nu sunt practic particule, ele pot fi despre, astfel din punct de vedere matematic fiind denumite fononi. Anterior, specialiştii au afirmat că fononii nu pot fi afectaţi de gravitaţie deoarece nu deţin masă

Însă cercetătorul din cadrul studiului recent, Alberto Nicolis, a furnizat dovezi experimentale ce ar putea dovedi faptul că sunetul deţine totuşi masă. Experimentul a fost realizat cu superfluide aflate la o temperatură de zero grade. În aceste condiţii, echipa susţine că a putut observa traiectoria ascendentă a fotonilor Nicolis şi a propus în ultima sa lucrare existenţa unui câmp gravitaţional format în jurul fononilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase