Home » Știință » Persoanele care nu consumă deloc alcool ar putea dezvolta demenţă mai rapid

Persoanele care nu consumă deloc alcool ar putea dezvolta demenţă mai rapid

Persoanele care nu consumă deloc alcool ar putea dezvolta demenţă mai rapid
Publicat: 06.08.2018
Persoanele care au renunţat la consumul de alcool, în totalitate, au un risc mai crescut de dezvoltare a demenţei decât consumatorii moderaţi.

Abstinenţii pe termen lung au şanse cu 50%  mai mari să sufere de Alzheimer sau o altă formă a bolii neurodegenerative, susţin specialiştii în cadrul studiului. 

AFP notează că în cazul consumatorilor înrăiţi riscurile sunt mult mai mari, însă din motive diferite.Rezultatele studiului au la bază analizarea bazelor de date medicale, spre deosebire de studii anterioare în care sunt utilizate teste clinice riguroase. 

Cercetătorii din cadrul studiului au declarat că descoperirea „nu ar trebui să încurajeze persoanele să consume alcool”. La nivel mondial, aproximativ 7% dintre persoanele de peste 65 de ani suferă de demenţă, procentul ajunge la 40%  la vârsta de 85 de ani. Numărul persoanelor cu această boală s-ar putea tripla până în 2050. 

Cercetarea realizată de Severine Sabia, din cadrul Institutului Naţional Francez de Sănătate şi Cercetare Medicală, a mai dezvăluit că, în afară de consumul moderat, consumul de vin este corelat unui risc scăzut de apariţie a demenţei decât alte băuturi alcoolice. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase