O descoperire face ca pacienţii cu boala Parkinson să poată fi vindecaţi

28 07. 2018, 13:00

Gena, numită LLRK2, era considerată cauza bolii doar atunci când suferea mutaţii, dar savanţii au găsit că este la fel de semnificativă la forma non-ereditară a bolii, conform studiului publicat pe 25 iulie în jurnalul Science Translational Medicine.

„Descoperirea este extrem de importantă pentru că sugerează că terapiile care se dezvoltă în prezent pentru un mic grup de oameni pot fi benefice pentru toţi cu această boală”, precizează J. Timothy Greenamyre, unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au aplicat noul test pe ţesutul cerebral mort donat de pacienţii cu boala Parkinson, dintre care niciunul nu aveau mutaţii în gena LRRK2 şi de oamenii sănătoşi de vârste apropiate, scrie Medical Xpress.

Testul a indicat că în „neuronii dopaminei”, care sunt celulele creierului cele mai afectate de Parkinson, LRRK2 era foarte activă în indivizii afectaţi de boală, dar nu în indivizii sănătoşi.

O a doua descoperire majoră a fost aceea că s-a arătat legătura dintre două proteine care au fost recunoscute în mod separat ca elemente importante în apariţia bolii Parkinson.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Noi dovezi sugerează că boala Parkinson ar putea fi provocată de un dezechilibru al florei intestinale

Descoperire neaşteptată cu privire la boala Parkinson. Riscul apariţiei poate fi redus semnificativ

Maladia Parkinson va fi vindecata cu viermi?

Originea maladiei Parkinson, descoperită de cercetători