Un nou tip de ”test de sânge” ar putea detecta cancerul. Cum funcţionează firul magnetizat

21 07. 2018, 08:36

Firul este introdus în venă pentru a atrage nanoparticulele magnetice ce se agaţă de celulle tumorale aflate în fluxul sanguin. Conform Science Daily, prin intermediul acestor celule magnetizate, firul poate atrage celuele în afara fluxului sanguin

Tehnica ce a fost utilizată momentan doar în cazul porcilor atrage între 10-80 de ori mai multe celule tumorale decât metodele actuale de detectare a cancerului, fiind astfel un instrument de detectare timpurie a cancerului. Până în prezent, Sam Gambhir, profesor din cadrul Universităţii Stanford se axează pe utilizarea firului pentru detectarea tumorii, deşi în viitor ar putea fi utilizat şi pentru analizarea eficienţei metodelor de tratarea a bolii. 

„Ar putea fi utilizată în orice tip de boală ce conţine celule sau molecule de interes în cadrul fluxului sanguin. Să spunem că verific o infecţie bacteriană, firul şi nanoparticulele ajută la detectarea infecţiei” a declarat Gambhir. 

Celulele care s-au desprins de tumoră traversează fluxul sanguin şi pot servi ca indicatori ai prezenţei cancerului. Din nefericire, numărul redus de celule tumorale ce ajung în fluxul sanguin nu este  suficient de mare pentru ca celulele să fie identificate prin intermediul tehnicilor actuale. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Joerg Engel răspunde întrebărilor privind cancerul mamar. Ce declanşează apariţia acestui tip de cancer?
 
Un tratament revoluţionar poate oferi o şansă pacientelor care suferă de cancerul ”sărutul morţii”
 
O nouă tehnică revouţionară ar putea înlocui mamografiile dureroase. Analiza durează doar 15 secunde
 
Una dintre cele mai cunoscute tehnici de modificare genetică poate duce la distrugerea bazelor ADN-ului