Problema cu mirosul este că nu te poţi „mirosi” pe tine însuţi şi într-o ţară conservatoare precum Japonia aceasta duce la situaţii neplăcute, scrie odditycentral.com. O sticlă de parfum poate rezolva incertitudinea, dar nu întotdeauna.
Din fericire, producătorul nipon de dispozitive inteligente Tanita a realizat un aparat care verifică mirosul corpului şi are o scală a intensităţii de la 1 la 10, informează Gândul.
ES-100 a fost inspirat de etilotestele lansate de Tanita. În mai puţin de 10 secunde, aparatul colectează şi analizează datele despre miros şi le prezintă pe un ecran LED. 0 înseamnă că nu miroşi, 1-4 sunt niveluri acceptabile de miros, 5-9 reprezintă o îngrijorare, iar 10 presupune că rişti să te transformi într-un „pericol biologic”.
Interesant este faptul că Tanita ES-100 nu funcţionează doar în cazul mirosului corporal, ci şi când vine vorba de colonie. Astfel, dacă vrei să vezi cât de mult parfum ai pus pe tine, poţi verifica prin intermediul aparatului.
Tanita a precizat că gadgetul va fi popular în rândul bărbaţilor de 40-50 de ani, care sunt îngrijoraţi în mare parte de mirosul corporal. ES-100 a fost lansat oficial în data de 1 iulie, la un preţ stabilit de retaileri.
Acesta nu este primul gadget japonez dedicat luptei contra mirosului corporal. Anul trecut, NextTechnology a dezvăluit Hana-chan, un roboţel care „leşină” dacă detectează un miros neplăcut al corpului şi Konica Minolta a prezentat un dispozitiv care monitorizează mirosul corporal şi se conectează la smartphone, pentru a-i alerta pe utilizatori printr-o aplicaţie, în caz că încep să… pută.