Home » Știință » Mersul pe Lună nu este uşor, iar un videoclip cu astronauţi care cad o dovedeşte

Mersul pe Lună nu este uşor, iar un videoclip cu astronauţi care cad o dovedeşte

Publicat: 15.07.2018
Am văzut nenumărate videoclipuri cu astronauţii de pe Lună, însă menţinerea corpului într-o poziţie verticală este dificilă, mai ales în imponderabilitate. NASA a prezentat recent o colecţie de imagini cu astronauţi ce întâmpină dificultăţi atunci când încearcă să meargă pe suprafata satelitului natural.

În cadrul misiunii Apollo 15, specialiştii au analizat rata metabolică a astonauţilor în timp ce traversau diferite terenuri pe Lună, de la urcarea dealurilor, coborârea lor şi mersul pe teren plat. Conform Science Alert, cercetătorii au analizat dexteritatea şi locomoţia atât pe Pământ, cât şi pe Lună. 

O mare parte din lipsa de echilibru a astronauţilor este provocată de faptul că aceştia cântăresc mai puţin pe Lună, în timp ce masa lor rămâne aceeaşi, iar inerţia ce reprezintă rezistenţa corpului la modificările mişcărilor ce este asociată masei, şi nu greutăţii, rămâne aceeaşi. În cadrul misiunii Apollo 16 a fost analizat motivul pentru care astonauţii cădeau şi modul în care au reuşit să se ridice în picioare. 

Comandantul John Young a căzut în timp ce încerca să ridice câteva obiecte de jos, unele dintre aceste efecte fiind ale regolitului uscat de pe Lună ce face ca tracţiunea să fie dificilă. Toate aceste informaţii sunt importante deoarece oamenii s-ar putea reîntoarce curând pe Lună. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase