Home » Știință » O dietă bogată în nuci poate îmbunătăţi calitatea spermei

O dietă bogată în nuci poate îmbunătăţi calitatea spermei

O dietă bogată în nuci poate îmbunătăţi calitatea spermei
Publicat: 14.07.2018
Includerea nucllor în dieta alimentară ajută la îmbunătăţirea semnificativă a calităţii şi fucţiilor spermei umane, conform rezultatelor unui studiu în care au fost analizaţi parametri şi schimbările moleculare ale spermei pe o perioadă de 14 săptămâni.

În cadrul studiului, grupul ce a consumat nuci a prezentat o îmbunătăţire a numărului de spermatozoizi, vitalităţii, motilităţii şi formei acestora. Science Daily notează că nucile sunt alimente consistente ce conţin o mulţime de nutrienţi şi fitochimicale. 

Studiul a fost constituit din analizarea pe parcursul a 14 săptămâni a 119 bărbaţi tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani ce le-au fost alocate 60 de grame de nuci, zilnic. În cadrul studiului nu au fost înregistraţi doar parametri ai spermei, ci şi schimbările moleculare, inclusiv fragmentarea ADN-ului spermei. Probele de spermă şi sânge au fost analizate la începutul studiului, cât şi după 14 săptămâni. 

Rezultatele au demonstrat o creştere semnificativă a numărului, vitalităţii, motilităţii şi structurii spermatozoizilor. Aceşti patru parametri, spune Salas-Huetos din cadrul Universităţii Rovira din Spania, sunt asociaţi fertilităţii masculine. De asemenea, rata fragmentării ADN-ului din celulele spermatozoizilor a scăzut considerabil. Deşi rezultatele sunt semnificative din punct de vedere statistic, Salas-Huetos susţine că toţi participanţii erau sănătoşi şi fertili înaintea testelor, aşadar rezultatele nu ar trebui extrapolate întregii populaţii. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a prezentat patru indici ai fertilităţii: concentraţia, ce ar trebui să fie de minimum 15 milioane de spermatozoizi per mililitru de spermă, motilitatea progresivă (32% minimum), vitalitate (58%) şi structură (4%) . 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase