Ce se întâmplă cu creierul tău atunci când inima pompează sânge – VIDEO

02 07. 2018, 08:33

Tehnica nu a fost realizată doar de dragul de a observa modul în care vibrează celelalte organe din corp, ci pentru a ajuta la diagnosticare afecţiunilor greu de observat, precum anevrismul sau chiar a comoţiei. „Am dori să obsevăm dacă putem amplifica micile mişcări ale creierului la fiecare bătaie a inimii şi să înregistrăm mişcarea atunci când se produce în mod natural”, a declarat inginerul Mehmet Kurt, din cadrul Institutului de Tehnologie Stevens din New Jersey. 

Conform Science Alert, mişcarea creierului în momentul în care inima pompează sânge poate fi comparată cu lăţimea unui fir de păr. Desigur, nimeni nu şi-ar dori ca această mişcare să fie mai amplă, având în vedere spaţiul din cutia craniană. Cu tehnicile de imagistica din prezent, mişcarea este greu de observat, însă echipa de specialişti a descoperit o metodă prin care imaginea poate fi mărită. 

Ei au denumit tehnica „amplificare MRI” şi au dezvoltat-o în aproximativ doi ani. Aceasta funcţionează prin combinarea unui pulsometru, unei maşinării MRI şi a unor algoritmi dezvoltaţi de MIT. 

Pacientul poartă pulsometrul ce le permite cercetătorilor să coordoneze bătăile inimii cu imagini ale creierului. Apoi este aplicat algoritmul înregistrării mişcării sângelui şi a fluidului cerebrospinal prin creier. Craniul şi celelalte structuri anatomice sunt prezentate la scala reală în timp ce mişcarea ţesutului cerebral, a sângelui şi fluidului cerebrospinal este amplificată. 

Acest lucru le oferă specialiştilor o vizibilitate mai bună decât cea furnizată de metodele anterioare. Echipa a testat noua tehnică pe două persoane, un pacient sănătos şi al doilea ce avea o malformaţie Chari de tip 1, în care ţesutul cerebral se extinde către canalul spinal din cauza formei anormale a craniului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descoperă Acum: Drogurile psihedelice ajuta la ”repararea” neuronilor. Activităţile oamenilor obligă tot mai multe animale să devină nocturne. Everest a devenit o groapă de gunoi. 98 de oameni ar putea ajuta la crearea unei noi colonii Noua tehnică ce a
 
Au fost găsite dovezi care susţin o teorie controversată cu privire la apariţia bolii Alzheimer
 
În Marea Britanie, ţiparii se droghează cu cocaină din râurile contaminate
 
Cum se manifestă dependenţa de smartphone şi cum ne afectează creierul