Home » Știință » Un nou tratament experimental şi-a dovedit eficienţa în distrugerea tumorilor pe creier

Un nou tratament experimental şi-a dovedit eficienţa în distrugerea tumorilor pe creier

Un nou tratament experimental şi-a dovedit eficienţa în distrugerea tumorilor pe creier
Publicat: 29.06.2018
Un nou studiu al savanţilor de la VCU Massey Cancer Center din SUA a arătat că un medicament experimental cunoscut ca AZ32 duce la o sensibilizare selectivă a tumorilor pe creier, la radiaţie şi creşte semnificativ şansele de supravieţuire ale şoarecilor folosiţi în experimente care aveau glioblastomă, cea mai comună şi letală formă de cancer la oameni.

Publicat în jurnalul Molecular Cancer Therapeutics, studiul vine ca o completare la cercetarea autorului principal Kristoffer Valerie şi deschide drumul către faza întâi a testelor clinice, unde se va folosi o substanţă mai eficientă, AZ1390, în combinaţie cu terapia cu raze X pentru tratarea cancerului pe creier. Un studiu însoţitor despre AZ1390 a fost publicat recent în Science Advances.

„Studiul nostru este primul care arată că un inhibitor precum AZ32 poate fi administrat pe cale orală şi poate pătrunde prin bariera sânge-creier şi care poate crea sensibilitate la radiaţii în celulele canceroase”, a precizat Valerie.

Studiul a stabilit baza pentru faza întâi a testelor clinice conduse de AstraZeneca, ce va testa AZ1390 în combinaţie cu terapia cu radiaţie pentru tratarea tumorilor pe creier. Va stabili siguranţa şi tolerabilitatea la creşterea dozelor de AZ1390, în combinaţie cu diferitele terapii cu raze pentru tumori, scrie Medical Xpress.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cu ajutorul tehnologiei actuale şansele de reuşită a operaţiilor pe creier cresc la 99%

VIDEO. Intervenţie chirurgicală inedită: un muzician a fost operat pe creier în timp ce cânta la saxofon

Radiografiile dentare pot provoca tumori pe creier

Cancerul ce afectează creierul: care sunt cauzele, ce simptome are şi cum se tratează

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase