Testul a fost capabil să prezică cu o acurateţe de până la 80% dacă sarcinile se vor termina prematur şi, de asemenea, a putut arăta data la care copilul se va naşte cu aceeaşi acurateţe a testelor cu ultrasunet, dar la un preţ mult mai redus, scrie The Independent.
Testul poate ajuta şi la unele „imprecizii medicale”, precum utilizarea procedurii chirurgicale care ar putea afecta copilul şi a travaliului indus care, de asemenea, ar putea duce la o naştere prematură a fătului care i-ar afecta dezvoltarea ulterioară. Desigur, cazurile cer astfel de intervenţii, dar miza unui astfel de test este de a găsi punctul de echilibru, adică cel mai bun moment de efectuare al procedurii care să afecteze pe cât de puţin posibil atât copilul, cât şi mama.
„Deci trebuie să înţelegem sarcina în detaliu ridicat”, a precizat Mads Melbye, profesor la Stanford care a supervizat proiectul de cercetare publicat în jurnalul Science.
În esenţă, testul analizează moleculele ARN, care transformă informaţia codificată în ADN în molecule de proteină care realizează o serie de funcţii în corp.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
O nouă descoperire dă peste cap o teorie centrală care explica defectele la naştere