Studiul sugerează că o aglomerare de roci ar explica unele (deşi nu toate) dintre fenomenele astronomice care sunt atribuite planetei ipotetice, scrie Futurism.
La simpozionul organizat de American Astronomical Society, savanţii de la Department of Astrophysical and Planetary Sciences din cadrul Universităţii Colorado Boulder au indicat că studiul lor nu îi ajută neapărat pe susţinătorii Planetei 9, dar nici pe sceptici. Conform astronomilor, în efortul de a reduce capacitatea computaţională necesară pentru a efectua modelările, multe modele care obişnuiau să urmărească miii şi mii de astfel de grupuri de roci, numite Obiecte Trans-Neptuniene, nu luau în considerare cum se cuvine masa acestora; ceea ce înseamnă că modelele ar fi fost inexacte, prezentând o imagine simplificată a modului în care acestea interacţionează cu altele. Întrucât sunt foarte departe de Soare, propria gravitaţie a rocilor ar fi suficient de puternică pentru a le face să se grupeze.
Această explicaţie adaugă un element în plus cu privire la deplasarea neobişnuită a acestor corpuri şi a orbitelor lor dezaxate.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Un studiu recent sugerează că Planeta 9 nu este de fapt o exoplanetă
Planetele extreme din univers: de la cea mai mare la cea mai fierbinte
NASA a confirmat existenţa Planetei 9. Ar putea fi ”super-Pământul” care lipsea