Home » Știință » Persoanele care poartă ochelari sunt mai inteligente decât media

Persoanele care poartă ochelari sunt mai inteligente decât media

Publicat: 05.06.2018
Dacă porţi ochelari, avem veşti bune: s-ar putea să fii mai inteligent decât media. Un nou studiu sugerează că necesitatea de a purta ochelari este asociată cu un nivel crescut al inteligenţei.

În cadrul cercetării ample, specialişti din cadrul Universităţii din Edinburgh au analizat datele cognitive şi genetice a peste 300.000 de persoane cu vârste cuprinse între 16 şi 102 ani. Conform The Guardian, în urma analizelor au fost descoperite „suprapuneri genetice semnificative între funcţiile cognitive, timpul de reacţie şi alte variabile asociate sănătăţii, inclusiv vederea, hipertensiunea şi longevitate”. 

Mai simplu, persoanele mai inteligente au cu 30% mai multă nevoie de ochelari din cauza problemelor de vedere.  Deşi inteligenţa este asociată problemelor de vedere, este asociată şi cu aspecte benefice ale sănătăţii. Cercetătorii au descoperit o corelaţie negativă între funcţiile cognitive şi o serie de probleme de sănătate, inclusiv angină, cancer pulmonar şi depresie. 

Desigur, este bine de ştiut că acestea sunt doar corelaţii şi nu concluzii. Alte studii ce nu au la bază genetica sugerează că persoanele ce poartă ochelari sunt considerate mai deştepte, demne de încredere şi oneste. Conform avocatului Harvey Slovis, „ochelarii > trăsăturile, astfel persoanele nu mai par capabile să realizeze o crimă”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase