Savanţii au rămas fără explicaţii după descoperirea unor cristale de timp în jucăriile pentru copii

13 05. 2018, 09:18

Aşa-numitele cristale de timp sunt acelea în care atomii au un tipar în timp şi nu în spaţiu, precum cristalele obişnuite, scrie Daily Mail.

Au fost identificate pentru prima dată în laborator în anul 2016, iar ultima descoperire a fost total neaşteptată datorită locului, prezentând o nouă enigmă cu privire la modul de formare. Totuşi, savanţii precizează că înţelegerea comportamentului acestor cristale poate deschide drumul elaborării tehnologiilor cuantice ultra-precise, precum ceasuri atomice, giroscoape şi magnetometre.

Cristalele de timp au fost găsite în ceea ce se numesc cristalele MAP (monoammonium phosphate), găsite şi în jucăriile pentru copii, mai precis în kitul experimental de creştere a cristalelor.

„Este prea devreme pentru a preciza mai multe despre teoria curentă a cristalelor de timp, dar cercetătorii vor încerca să ofere explicaţii pentru mai mulţi ani”, a precizat Sean Barrett, unul dintre cercetători.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Savanţii au descoperit o nouă fază a materiei: cristalele de timp

Descoperirea care va REVOLUŢIONA lumea! Specialiştii confirmă existenţa unui alt tip de materie

Cristalele spaţiu-timp ar putea exista în realitate. Este posibil ca laureatul premiului Nobel pentru Fizică din 2012 să fi avut dreptate

Savanţii au măsurat pentru prima dată forţa misterioasă care duce la alinierea cristalelor