Cercetarea realizată de Navid Hakimi, student în cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul universităţii mai sus citate, şi profesorul Axel Guenther a fost publicată în jurnalul Lab on a Chip. Conform Techxplore, pentru realizarea grefelor ce ajută la vindecarea rănilor produse în profunzime sunt necesari mai mulţi donatori sănătoşi.
Deşi există şi în prezent mai multe tipuri de înlocuitori de ţesut nu sunt utilizate des în procesele clinice. ”Majoritatea bio-imprimantelor 3D sunt greoaie şi funcţionează la o viteză redusă, iar costurile sunt uriaşe,” a declarat Guenther.
Cercetătorii consideră că noua imprimantă 3D portabilă poate trece peste aceste bariere în timp ce îmbunătăţeşte procesul de vindecare.
Dispozitivul este asemănător cu instrumentele de corectare a textului, dar în locul benzii albe există un microdispozitiv ce formează straturi de ţesut. Aceste benzi verticale sunt realizate din biomateriale ce au la bază proteine, inclusiv colagen. ”Dispozitivul nostru promite să creeze ţesut în funcţie de caracteristicile rănii pacientului,” a declarat Hakimi.
Imprimanta portabilă are dimensiunile unei cutii de pantofi şi cântăreşte mai puţin de un kilogram. De asemenea, etapele de spălare şi incubare necesare în cazul multor bio-imprimante convenţionale pot fi omise în cazul noului dispozitiv.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: