Home » Știință » Planul ambiţios al americanilor de trimitere a unui rover pe Lună a fost anulat de NASA. Cercetătorii care lucrau la proiect s-au declarat şocaţi

Planul ambiţios al americanilor de trimitere a unui rover pe Lună a fost anulat de NASA. Cercetătorii care lucrau la proiect s-au declarat şocaţi

Planul ambiţios al americanilor de trimitere a unui rover pe Lună a fost anulat de NASA. Cercetătorii care lucrau la proiect s-au declarat şocaţi
Publicat: 02.05.2018
Nasa a anulat lansarea singurul revor ce avea ca scop explorarea suprafeţei Lunii. Cercetătorii ce lucrau în cadrul misiunii Resorce Prospector (RP) dezvoltau roverul robotic de aproximativ 10 ani s-au declarat şocaţi de această decizie.

”Am înţelesc că RP a fost anulat pe 23 aprilie 2018, iar proiectul se va închide până la sfârşitul lunii mai,” este notat în cadrul scrisorii adresate de către Lunar Exploration Analysis Group de către directorul NASA, Jim Bridenstine. 

”Această acţiune este considerată atât incredibilă, cât şi inspăimântătoare pentru comunitatea noastră, în mare parte deoarece administraţia Trump a cerut agenţiei spaţiale să ajungă din nou pe Lună,” notau membrii comunităţii în cadrul scrisorii.  

Conform Phys, roverul robotic era construit pentru a deveni primul vehicul realizat de om menit să exploreze regiunea polară de pe Lună ce ar fi trebuit să fie lansat în 2022. Acesta ar fi fost primul rover trimis de SUA pe Lună de la misiunea Apollo 17, din 1972. 

Conform declaraţiei oficiale a NASA, unele dintre instrumentele de pe RP vor fi utilizate în misiuni viitoare. ”Nasa dezvoltă o strategie de explorare pentru a putea îndeplini scopurile explorării Lunii ale agenţiei,” scriau membrii NASA în declaraţie. 

În cazul în care ar fi fost lansată, RP ar fi devenit prima misiune de forare sub suprafaţa Lunii pentru descoperirea compuşilor precum hidrogenul, oxigenul şi apa. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase