Sestan, împreună cu echipa sa, au obţinut 100 – 200 de creiere de porc de la un abator. Apoi, au restaurat circulaţia în creiere la patru ore după decapitare, folosind un sistem de pompe, încălzitoare şi pungi de sânge artificial încălzit la temperatura corpului, scrie Futurism.
Au observat apoi că organele au miliarde de neuroni sănătoşi şi activi. Totuşi, activitatea acestora era redusă, constituind doar o undă cerebrală similară cu o comă; ceea ce a dus la concluzia că aceste creiere nu aveau nicio formă de conştiinţă.
„Sunt sigur că acestea nu erau conştiente de nimic”, a precizat Sestan la simpozionul organizat de National Institutes of Health (NIH).
„Aceste creiere au fost vătămate, dar celulele sunt active, este un organ viu”, a afirmat Steve Hyman, un neurosavant care nu a participat la acest studiu. „Este o procedură extremă, dar nu diferită de conservarea unui rinichi”.
Cercetătorii de la Yale au/aveau intenţia de a crea o hartă a creierului care ar duce la înţelegerea mai bună a mecanismelor de la baza unor condiţii precum autismul şi îmbătrânirea.
Sestan a mai precizat şi că proiectul poate fi replicat şi la alte specii, inclusiv la primate, ceea ce înseamnă că avem tehnologia de a „învia” creierul uman – ceea ce ridică probleme etice, care nu au fost încă discutate în detaliu.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Au fost descoperite primele dovezi ale existenţei unui sistem de ”curăţare” a creierului
Un om a avut o cheie înfiptă în creier. Modul incredibil în care a supravieţuit
Viitorul este aici! Cercetătorii au inventat un cip care poate fi implantat în creier
Proteina ce provoacă apariţia bolii Alzheimer s-ar putea răspândi în creier precum o infecţie