Dieta este una oarecum tradiţională când vine vorba de un regim alimentar sănătos, fiind promovate produse precum fructele, legumele, carnea şi lactatele slabe, scrie Futurism.
„Există dovezi care asociază schimbările pozitive în modul de viaţă cu reducerea depresiei, iar acest studiu caută să examineze rolul pe care dieta îl joacă în prevenirea depresiei”, a precizat Laurel J. Cherian, autoarea principală a studiului.
Timp de mai bine de şase ani, Cherian a analizat anual 964 de participanţi cu vârstele de peste 60 de ani pentru semne ale depresiei. Aceştia au completat şi un chestionar cu 144 de întrebări care se concentrau pe tipurile de alimente pe care le consumau. Apoi, Cherian a împărţit participanţii în trei grupuri, bazate pe cât de apropiate erau dietele acestora de DASH.
Chiar şi după controlarea variabilelor care afectau depresia, precum vârsta şi nivelul de educaţie, cercetătoarea a descoperit că grupul cu alimentaţie cea mai apropiată de DASH era mai puţin expusă la apariţia depresiei. Reciproca este valabilă: cei mai îndepărtaţi de DASH erau cei mai predispuşi la apariţia simptomelor depresiei.
„Cred că trebuie să vedem hrana ca pe un medicament”, a adăugat Cherian. „Medicamentele de tratare a depresiei sunt bune, dar pentru mulţi, va fi vorba de o combinaţie de lucruri”.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Depresia, afecţiunea de care suferă tot mai mulţi oameni, are o soluţie simplă
Rezultatul unui nou studiu: Depresia nu este doar o tulburare mintală