Numai anul trecut, numărul de îmbolnăviri a ajuns la 414, de la 359 câte erau la finalul lui 2016. Numărul deceselor s-a ridicat la nouă persoane, acelaşi număr fiind înregistrat şi în anul 2016, potrivit The New York Times.
Cifrele includ cazuri din Statele Unite şi din alte ţări ale lumii, iar Administraţia a început să raporteze aceste cazuri încă din 2011, informează Gândul.
Boala pe care o provoacă implantul mamar nu este cancer de sân, însă este o afecţiune a sistemului imun, denumită limfom anaplazic cu celule mari asociat implantului mamar.
Atunci când este depistat la timp, acest limfom poate fi eliminat printr-o simplă operaţie, în urma căreia se îndepărtează implantul şi ţesutul bolnav.
Există, totuşi, cazuri în care femeile au nevoie de un tratament mai îndelungat, cu chimioterapie şi radiaţii, iar boala poate fi fatală.
Unul dintre cele mai frecvente semne este umflătura din jurul implantului, care poate apărea într-un interval de 2 până la 28 de ani de la operaţie, cu o medie de apariţie de opt ani.