Kineret blochează acţiunea proteinei IL-1 care este eliberată în organism ca urmare a inflamaţiei cauzată de un accident vascular cerebral, scrie Science Daily.
Savanţii menţionează în studiul publicat în revista Stroke că deocamdată nu pot cunoaşte cu precizie ce impact va avea reducerea inflamaţiei asupra pacienţilor.
Totuşi, având în vedere că accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai întâlnite probleme la adulţi, un nou medicament care să reducă efectele negative şi deci să crească şansele unei recuperări optime este esenţial în evitarea altor probleme de sănătate care pot apărea pe viitor.
„Deşi accidentele vasculare cerebrale afectează diferiţi oameni în diferite moduri, pentru mulţi există un efect devastator pe termen lung. Inflamaţia excesivă poate fi extrem de dăunătoare şi poate indica o urmare mai gravă la pacienţi”, a precizat Craig Smith de la Universitatea Manchester, unul dintre autorii studiului. „Am arătat că injecţiile cu Kineret, începute nu mai târziu de şase ore de la accidentul vascular cerebral, reduc nivelurile de inflamaţie la pacienţi”.
Studiul recent a fost efectuat pe doar 80 de pacienţi, dar cercetătorii au anunţat că tot în anul 2018 va avea loc un studiu la nivel naţional pe 1.000 de pacienţi.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Simptomele accidentului vascular cerebral apar cu o lună înainte. Nu le ignora!
Creierul îmbătrâneşte cu opt ani după un singur accident vascular cerebral
Poluarea aerului este unul dintre factorii de risc major pentru accidentul vascular cerebral
Efectele devastatoare ale accidentului vascular. Chiar şi adolescenţii pot suferi din această cauză