Dispozitivele anterioare pentru monitorizarea asimilării alimentelor necesitau utilizarea unor instrumente greoaie precum gutierele sau înlocuirea frecventă a senzorilor. Conform Science Daily, inginerii din cadrul Tuffs au dezvoltat un senzor de aproximativ 2×2 milimetri ce poate fi amplasat pe dinte.
Senzorul este compus din trei straturi: un strat central ce absoarbe nutrienţii şi alte chimicale pentru a le detecta şi straturile exterioare compuse ce conţin două inele din aur. Aceste trei straturi acţionează precum o antenă ce colectează şi transmite informaţii prin intermediul undelor dintr-un spectru de radiofrecvenţă.
Senzorul îşi schimbă culoarea în funcţie de alimentele consumate dacă este ingerată sare sau etanol, proprietăţile electrice ale dispozitivului se schimbă, fapt ce provoacă transmiterea unui spectru diferit de unde cu radiofrecvenţă ce au o intensitate diferită. Astfel, nutrienţii şi alţi analiţi sunt detectaţi şi măsuraţi. ”În teorie putem modifica stratul central pentru a identifica alte tipuri de chimicale, suntem limitaţi doar de creativitate,” a declarat Florenzo Omenetto din cadrul Universităţii Tuffs.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: