Home » Știință » Dacă clipeşti poţi să îl ratezi! Un robot a rezolvat cubul Rubik într-un timp RECORD de doar 0,38 de secunde

Dacă clipeşti poţi să îl ratezi! Un robot a rezolvat cubul Rubik într-un timp RECORD de doar 0,38 de secunde

Publicat: 10.03.2018
Doi specialişti în hardware au doborât recordul mondial pentru rezolvarea cubului Rubik de către un robot. Sarcina a fost finalizată în aproximativ jumătate din timpul realizat anterior de către un alt robot.

Recordul înregistrat anterior de Guiness World Record a aparţinut unui arhitect ungur şi maşinăriei sale ”Sub1 Reloaded” pentru rezolvarea cubului în 0,637 de secunde. Însă, conform Mail Online, dezvoltatorul de programe computerizate Jared Di Carlo şi studentul Ben Katz au dezvoltat o invenţie care poate rezolva cubul Rubik în 0,38 de secunde. 

Cercetătorii au descoperit că pot doborî cu uşurinţă recordul mondial doar prin utilizarea unui tip diferit de motor în cadrul maşinăriei ”Rubik’s Contraption”. ”Am observat că toate maşinăriile ce rezolvau cubul Rubik utilizau motoare stepper, aşadar ne-am gândit că ar fi mult mai bine dacă am utiliza un motor mai performant. Şi chiar aşa am făcut,” a declarat Dr Carlo. 

Rubik’s Contraption este construit din şase motoare Kollmorgen ServoDisc U9-series şi şase declanşatoare motorii. Sistemul permite rezolvarea cubului cu o viteză uluitoare. De asemenea, cei doi specialişti au utilizat camere PlayStation Eye pentru a surpinde toate cele şase feţe ale cubului. PlaySation Eye este o cameră echipată cu vedere computerizată şi recunoaştere a gesturilor care permite procesarea rapidă a imaginilor înregistrate de cameră. În cazul maşinăriei Rubik’s Contraption cu ajutorul camerelor soluţia a putut fi calculată mult mai rapid. 

Cubul Rubik este un joc-problemă de tip puzzle inventat în anul 1974 de sculptorul şi profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Iniţial, acesta a fost numit „Cubul Magic”, dar a fost rebotezat după numele inventatorului.
 
Potrivit statisticilor, o persoană din şapte pe plan mondial a primit în dar sau a cumpărat un cub Rubik, o jucărie care stimulează imaginaţia, memoria şi capacitatea de sinteză. Conform site-ului oficial al acestei jucării, peste 350 de milioane de cuburi Rubik au fost vândute pe plan mondial.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase