Cei născuţi la începutul anilor ’80 şi mijlocul anilor ’90 trebuie să renunţe imediat la acest obicei
Analiza CRUK (Cancer Research UK) relevă faptul că 70% dintre „millenials” prezintă riscul luării în greutate, iar cei născuţi la începutul anilor ’80 şi mijlocul anilor ’90 vor fi obezi până la împlinirea vârstelor de 35-45 de ani.
Deşi sunt înregistrate 800.000 cazuri de cancer pe an, tinerii nu cunosc riscurile obezităţii, scrie independent.co.uk.
Cei care susţin adoptarea unei vieţi mai sănătoase s-au declarat „oripilaţi” de descoperirile din studiu şi au spus că guvernul nu face destule pentru a combate criza de obezitate.
Şapte din zece tineri, faţă de 50% din generaţia „baby boomer” – oameni născuţi între 1945 şi 1955 – devin obezi între 30-40 de ani.
„Milenarii reprezintă cea mai supraponderală generaţie de când am început studiile”, avertizează CRUK.
Marea Britanie are cei mai mulţi oameni supraponderali din Europa de Vest, rata obezităţii crescând chiar mai repede decât în SUA.
Cu toate acestea, doar 15% dintre britanici sunt conştienţi de situaţia lor: obezitatea duce la creşterea riscului apariţiei unor boli de stomac, de rinichi, a cancerului mamar etc.
Obezitatea este a doua cauză principală a apariţiei cancerului, după fumat. CRUK încearcă să convingă guvernul englez să interzică reclamele la produse fast food înainte de ora 21.00, pentru a-i proteja pe copii de promovarea alimentaţiei precare.
Citeşte continuarea pe Gândul.