Home » Știință » Acestea sunt navele SpaceX care nu vor ajunge niciodată în spaţiu

Acestea sunt navele SpaceX care nu vor ajunge niciodată în spaţiu

Acestea sunt navele SpaceX care nu vor ajunge niciodată în  spaţiu
Publicat: 03.03.2018
SpaceX a devenit o companie cunoscută pentru sondele şi rachetele pe care le construieşte. Însă platformele marine sunt cele care ajută la continuarea călătoriilor ''economice'' în spaţiu. Iată câteva dintre navele construite de SpaceX ce nu vor ajunge niciodată în spaţiu.
Platformele de aterizare Of Course I Still Love You şi Just Read The Instructions
 
Aceste platforme au ajutat compania SpaceX să reutilizeze prima treaptă a rachetelor Falcon 9 ce este extrem de costisitoare. După lansarea rachetei, GPS-ul de la bordul platformei o menţine într-o poziţie optimă pentru aterizare. Deşi cele două platforme au ajutat la obţinerea unor succesuri istorice precum aterizarea în tandem a două propulsoare după lansarea rachetei Falcon Heavy, în curând cele două platforme vor fi înlocuite curând de alte platforme care în prezent se află în proces de construcţie şi vor opera pe Coasta de Est.
 
Mr. Steven
 
Propulsoarele nu sunt cele mai importante părţi ale unei rachete, iar SpaceX doreşte să reutilizeze cât mai multe părţi din nave. SpaceX doreşte să utilizeze nasul conic al rachetei, dispozitivul ce protejează încărcătura (de exemplu un satelit) de forţa puternică ce este exercitată atunci când racheta trece prin atmosfera Pământului. 
 
Pentru SpaceX, costurile pentru fiecare nas conic se ridică la şase milioane de dolari. Musk a afirmat că în viitor aceste protecţii ar putea fi dotate cu propulsoare pentru a putea ateriza în siguranţă pe Pământ. După declanşarea unei paraşute, protecţia va fi prinsă de către Mr. Steven. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase