Misiunea Chandrayaan-2 va costa doar undeva la 123 de milioane de dolari, comparativ cu pelicula SF Interstellar a cărei producţie a costat 165 de milioane de dolari. Costul mic se datorează unui proces care a fost descris de preşedintele ISRO, Kailasavadivoo Sivan, drept „simplificare”, scrie Futurism.
„Simplificând sistemul, miniaturizând sistemul complex şi mare, controlul strict al calităţii şi maximizarea eficienţei unui produs face ca misiunile noastre spaţiale să fie simple şi ieftine”, a precizat Sivan pentru The Times of India.
Din perspectiva celorlalte misiuni spaţiale programate în următoarele luni – o listă care include lansarea de NASA a navei spaţiale TESS care va „vâna” exoplanete şi a landerului InSight pentru Marte – misiunea Chandrayaan-2 pe suprafaţa Lunii nu ar părea foarte mult. Nimic nu este mai departe de adevăr.
Era şi timpul ca omenirea să se întoarcă pe Lună. De această dată, cu Chandrayaan-2, omenirea revine şi cu mai multă forţă decât aveau misiunile Apollo ale NASA, conform precizărilor lui Jitendra Singh, ministrul Indiei. Acesta a mai afirmat şi că scopul este de a aduna date care „pot deschide posibilităţile pentru viitoarea colonizare a Lunii”.
Misiunea aceasta este o continuare a Chandrayaan-1, misiune care a confirmat prezenţa apei pe suprafaţa Lunii în 2009. Cu Chandrayaan-2, India se aşteaptă să descopere mai multe despre vecinul Terrei. Programul „va fi o misiune revoluţionară nu numai pentru India, ci şi pentru întreaga lume”, a adăugat Singh.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
India dezvaluie fata nevazuta a Lunii