Specialişti din SUA au dezvoltat ÎN PREMIERĂ embrioni de oaie ce conţin celule umane

20 02. 2018, 09:19

Cercetătorii susţin că prin creşterea organelor umane în interiorul animalelor ar putea fi revoluţionat transplantul. Conform The Guardian, prin utilizarea celulelor pacientului pentru creşterea organelor ar putea fi eliminat riscul respingerii noului organ de către sistemul imunitar al persoanei. ”Chiar şi în prezent este dificil să găseşti organe pe care să le accepte corpul, acesta nu rezistă mult timp pentru că sistemul imunitar începe rapid să le atace,” a declarat Pablo Ross din cadrul Universităţii din California.

Bruce Whitelaw, profesor din cadrul Institutului Roslin, unde a fost clonată oaia Dolly a afirmat că mai este mult timp până când organele umane vor fi produse în interiorul animalelor, însă, conform acestuia, ultima cercetare ”reprezintă un pas important pentru explorarea utilizării oii pentru acest tip de proiect ‘himeric‘ ”. 

În cadrul unei cercetării anterioare, specialiştii au reuşit să introducă celule stem umane în embrionii porcilor, producând embrioni a căror una din 100.000 de celule era umană. În cadrul studiului recent, echipa a anunţat că a reuşit să obţină rezultate similare prin intermediul embrionilor de oaie. ”Aproximativ una din 10.000 de celule din aceşti embrioni este umană,” a afirmat Ross. 

Ross a adăugat faptul că utilizarea embrionilor de oaie este mult mai facilă pentru că pot fi creaţi prin fertilizarea in vitro şi, de asemenea, este necesară transplantarea unui număr mult mai mic de embrioni într-un adult. ”Pentru un porc transferăm aproximativ 50 de embrioni. Însă, în cazul oilor transferăm doar patru embrioni adultului,”  declarat Ross. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Controversatul cercetător italian Canavero anunţă efectuarea PRIMULUI TRANSPLANT de cap. ATENŢIE, imagini FOTO şi VIDEO cu puternic impact emoţional
 
Pentru prima dată, medicii au efectuat un al doilea transplant de faţă pe acelaşi pacient
 
De la un nou continent pe Pământ la posibile nave extraterestre: cele mai mari realizări şi descoperiri ştiinţifice ale anului 2017
 
Un chirurg britanic şi-a marcat iniţialele pe ficatul unor pacienţi de transplant. A recunoscut că a făcut ”o greşeală”