Home » Știință » A fost construit cel mai mare turn pentru absorbirea smogului. Noua tehnologie dă speranţe pentru rezolvarea poluării aerului

A fost construit cel mai mare turn pentru absorbirea smogului. Noua tehnologie dă speranţe pentru rezolvarea poluării aerului

A fost construit cel mai mare turn pentru absorbirea smogului. Noua tehnologie dă speranţe pentru rezolvarea poluării aerului
Publicat: 23.01.2018
Pentru a rezolva problema smogului din China, cercetătorii au testat lângă oraşul Xian un nou turn care absoarbe praful nociv. Acesta a reuşit să reducă poluarea aerului cu 15%.

Poluarea aerului este probabil cea mai mare problemă de mediu a Chinei. Smogul duce la demenţă, Alzheimer sau chiar moarte, astfel introducerea tehnologiei care să purifice aerul este critică, scrie Futurism.

China a implementat mai multe schimbări şi a lansat mai multe proiecte pentru a aborda problema poluării aerului. În 2017, China a închis 40% dintre fabricile care nu au reuşit să se încadreze în standardele de emisie de carbon şi a anunţat un plan prin care interzice maşinile non-electrice. În octombrie 2016, artistul olandez Daan Roosegaarde a adus în Beijing un turn de şapte metri care purifică aerul. Turnul lua aerul poluat şi îl elibera curat.

Aceeaşi idee a fost şi în spatele noului turn de 100 de metri, care deţine recordul în ceea ce priveşte dimensiunea. Acesta a fost construit de cercetătorii de la Institutul de Mediu al Pământului din cadrul Academiei Chineze de Ştiinţe. După câteva luni, oamenii de ştiinţă au observat că turnul a îmbunătăţit calitatea aerului pe o arie de 10 kilometri pătraţi de lângă oraşul Xian şi a produs 10 milioane de metri cubi de aer curat pe zi. Până acum, poluarea aerului a fost redusă cu 15%.

Spre deosebire de turnul olandezului şi de altele construite în Beijing, noul turn foloseşte o altă metodă de purificare a aerului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ţigla anti-smog, o nouă armă în lupta cu poluarea

INOVAŢIA uimitoare din China care transformă poluarea în bijuterii

Problema POLUĂRII din China ar putea fi rezolvată cu ajutorul bicicletelor care consumă smog şi elimină aer curat

Exportul cu aer îmbuteliat a devenit o afacere extrem de profitabilă în contextul poluării aerului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase