Home » Știință » Un număr uriaş de stele cu o masă de 200 de ori mai mare decât cea a Soarelui a fost descoperit într-o galaxie vecină

Un număr uriaş de stele cu o masă de 200 de ori mai mare decât cea a Soarelui a fost descoperit într-o galaxie vecină

Un număr uriaş de stele cu o masă de 200 de ori mai mare decât cea a Soarelui a fost descoperit într-o galaxie vecină
Publicat: 08.01.2018
Regiunea 30 Doradus este una dintre cele mai mari zone în care se formează stele din apropierea Căii Lactee. Peste 2.400 de stele masive din centrul 30 Doradus, cunoscut şi cu denumirea de nebuloasa Tarantula, emit radiaţii şi vânturi puternice în timp ce elimină material.

O echipă de cercetători a descoperit recent o abundenţă masivă de stele într-o galaxie vecină Căii Lactee. Conform Science Daily, descoperirea realizată în regiunea 30 Doradus din galaxia Marele Nor al lui Magellan furnizează informaţii importante pentru înţelegerea modului în care stelele au transformat universul în care trăim în prezent. 

Fabian Schneider, principalul autor din cadrul Universităţii Oxford, a declarat: ”am fost uimiţi când am realizat că în 30 Doradus s-au format mult mai multe stele masive decât ne aşteptam”.

Echipa a utilizat instrumentele telescopului Very Large Telescope deţinut de ESO pentru a observa aproximativ 1.000 de stele masive din 30 Doradus. Cu ajutorul analizei detaliate, specialiştii au ajuns la concluzia că 250 dintre stele au o masă de 15 până la 200 de ori mai mare decât cea a Soarelui. 

Stelele masive sunt importante doarece au un impact uriaş asupra mediului din jurul lor. Acestea pot exploda în supernove spectaculoase, fiind astfel formate unele dintre cele mai exotice obiecte din Univers, stelele neutronice şi găurile negre. Hugues Sana din cadrul Universităţii din Leuven, Belgia, a afirmat că ”nu am fost doar surprinşi de numărul mare de stele masive, dar şi de masa unor obiecte de până la 200 de ori mai mare decât cea a Soarelui.” 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase