Conform unui studiu, în cazul diagnosticelor puse de doctori cu privire la afecţiunile cardiace, acestea au fost corecte în 80% dintre situaţii, rămânând însă un procentaj destul de mare de 20%, scrie Futurism.
În acest sens, o echipă de cercetători de la John Radcliffe Hospital din Oxford, Anglia, au dezvoltat Ultromics, un sistem de diagnosticare care foloseşte inteligenţă artificială care este mai performant ca medicii umani când vine vorba de diagnosticarea afecţiunilor cardiace.
Ultromics a pus diagnostice pe 1.000 de pacienţi, fiind testat anterior într-o serie de examene clinice. S-a dovedit că este mai performant ca doctorii, iar rezultatele vor fi publicate într-un jurnal în 2018.
În acelaşi timp, Optellum doreşte să comercializeze un sistem AI care să detecteze cancerul la plămâni prin analizarea grupurilor de celule găsite în examinări. La fel ca sistemul descris anterior, acesta a trecut printr-o serie de teste clinice, iar Timor Kadir, un savant de top din cadrul acestui proiect, a precizat pentru BBC că poate diagnostica cu 4.000 de cazuri pe an mai mult decât medicii.
Un astfel de demers este util nu numai în contextul salvării vieţilor, ci şi în ceea ce priveşte economisirea finanţelor.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
În doar 4 ore, inteligenţa artificială a asimilat toate cunoştinţele despre şah din istorie
Inteligenţa artificială poate fura coduri pentru a-şi scrie propriile programe