Deşi este un corp îngheţat (aşa cum se aşteaptă), pare să fie învelit în materie organică ce protejează apa din interior de a fi topită de soare, conform unui nou studiu.
„Ce nu am văzut au fost indiciile rocilor pe care le găsim pe Terra sau pe care le putem găsi în centurile de asteroizi”, a precizat Alan Fitzsimmons, autorul studiului, scrie The Independent.
„Privindu-l, am realizat că se prezicea ca obiectele expuse la spaţiul interstelar să formeze o crustă groasă de gheaţă”, a adăugat cercetătorul.
În afară de studiul lui Alan Fitzsimmons, care a folosit spectroscopie şi modelare termală pentru a determina compoziţia corpului, a existat şi studiul lui Michele Bannister, tot de la Queen’s University Belfast, care a dorit să observe culoarea obiectului. Acest studiu a ajuns la concluzia că obiectul este roşu. Ce fel de roşu este extrem de important, iar nuanţele au variat, primele observaţii prezentând o nuanţă mai închisă, în timp ce altele au arătat una mai neutră. Culorile neutre se găsesc şi la obiectele pe care le vedem în Sistemul nostru Solar.
Ambii cercetători afirmă totuşi că mai este nevoie de studii suplimentare a datelor culese. Din păcate, Oumuamua este deja prea departe pentru alte observaţii, dar se susţine că teoretic există mai multe astfel de obiecte din afara Sistemului Solar.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Camerele NASA au surprins un obiect unic şi bizar în Sistemul nostru Solar
”Oumuamua”, asteroidul hoinar şi unic din Sistemul Solar a cărui formă i-a surprins pe astronomi